Contact

Druktechnieken en aanleveren

Druktechnieken en aanleveren

Hoe moeten de bestanden worden aangeleverd?

Drukbare digitale bestanden ontvangen wij graag in een vector Adobe Illustrator .EPS of een .PDF bestand. Dit vectorbestand zorgt voor de hoogst mogelijke resolutie.
Let erop dat u de gebruikte lettertype omzet naar kromme of stuurt u deze mee met het bestand.

Hoe kom ik aan een gevectoriseerd bestand?

U kunt een vector bestand vaak opvragen bij uw grafisch ontwerper, reclamestudio of marketingafdeling.

PMS-kleuren

Het artwork voor de opdruk op uw promotieartikelen moet worden aangeleverd in PMS-kleuren. PMS of zogenaamde Pantone kleuren zijn kleuren die wereldwijd zijn afgesproken tussen alle partijen in het ontwerp- en productieproces. Door PMS-kleuren te gebruiken kunnen wij de overeenkomst tussen uw kleurkeuze en de inktkleur garanderen. Iets wat zonder PMS-kleur kan afwijken.

Het onderliggende materiaal kan de inkt op verschillende manieren absorberen, waardoor er toch een kleurverschil kan ontstaan.

Geen bruikbaar bestand?

Mocht u niet (meer) beschikken over een bruikbaar bestand, dan kan onze studio hierbij helpen. Vraag naar de voorwaarden.

Uiteraard ontvang je van ons eerst een digitale proef per mail, ter goedkeuring vooraf.

Tampondruk

Deze methode is de meeste snelste en meest accurate omdat het logo’s met veel kleuren  kan bedrukken op meestal onregelmatige ondergronden. Vaak wordt de print afgebeeld op een object bestaande uit plastic of ander hard materiaal waarop de inkt overgebracht wordt via een siliconen schijf.

Zeefdruk

Zeefdrukken is een techniek waarbij de inkt krachtig door een zeefraam wordt geperst.  Oorspronkelijk bestond het zeefraam uit fijn zijden, maar tegenwoordig wordt er nylon gebruikt. Het is een alomvattend proces dat gebruikt wordt op stoffen, metaal, plastic pennen en PU (imitatieleer).

Rond zeefdruk

Rondzeefdruk is een vorm van zeefdruk, waarbij in tegenstelling tot vlakzeefdruk, een cilindrische vorm gebruikt kan worden. Ook bij rondzeefdruk is het mogelijk om meerdere kleuren te drukken. Het voordeel van rondzeefdruk is dat een product als een bidon van een grotere opdruk (rondom de fles) kan worden voorzien.

Doming

Doming is een techniek waarbij diverse materialen, veelal zelfklevend, van een glasheldere coating worden voorzien. Tijdens het doming proces zorgt een druppelvormige, harsachtige laag (epoxyhars) voor een 3-D lenseffect en geeft het tevens een diepte en helderheid aan kleuren.

Laser graveren

Bij deze techniek wordt een laserstraal gebruikt om tekst, logo’s of tekeningen te graveren op de oppervlakte van een object.  Meestal wordt het gebruikt op metaal, maar het geeft ook uitstekende resultaten op hout of plastic.

Hot stamping

Dit is een printmethode waarbij tekst of logo door middel van een verhitte mal wordt aangebracht op het te bedrukken oppervlak. De tekst en het logo behouden dezelfde kleur als het materiaal. Creëert een unieke 3-D look.

Borduren

Deze technologie benadrukt het logo met elegantie; het logo wordt wordt geborduurd op de oppervlakte van het object. De borduring kan toegepast worden op vlakke oppervlakten (zoals kleding) en onregelmatige oppervlakten (zoals caps, rugtassen, tassen etc.).

Digitaaldruk

Deze technologie print een digitaal beeld, zoals bijvoorbeeld een foto, direct op het product. De techniek is zeer geschikt voor kleinere oplages, personalisatie en bijvoorbeeld prototypes. Digitaal printen heeft geen set-up tijd, waardoor snelle levering mogelijk is.

Transfer

Dit is een zeefdruk of (digitale) print op een papieren label, dat speciaal is geprepareerd voor de “transfer” op een object. Dit wordt met hoge temperatuur aangebracht middels een “hot-press”. Perfect voor logo’s met veel kleuren. Ideaal voor bedrukken op weefsels.

CO2 gravering

Deze techniek maakt gebruik van een laserstraal om tekst, logo’s of tekeningen te graveren op het product. Het kan uitstekend worden toegepast op houten oppervlakken.

Sublimatie

Premium full-color fotorealistische decoraties. Geschikt voor polyesterstoffen (minimaal 60% polyester) en producten met een polymeer coating. De zachte, flexibele decoraties kunnen zelfs over naden en ritssluitingen worden aangebracht. De decoraties zijn bestand tegen vervagen en breken. Alleen geschikt voor witte producten.

Debossing

Creëert een unieke 3D-look en subtiele ton-sur-ton look. Zeer geschikt voor echt en imitatie leder.